Marketplaces - Roqqit

Meer verkopen op Bol en Amazon?

WIJ HELPEN JE MET DE

MARKTPLAATS STRATEGIE

Marktplaatsen als BOL en Amazon zijn ongekend populair en kunnen voor een flinke boost in sales zorgen. Maar hoe werkt zo’n marktplaats nou precies?

Veel webshops bieden hun assortiment aan op BOL en sommige zelfs op Amazon. Laatstgenoemde is druk bezig om voeten aan de grond te krijgen in Nederland. Aangezien het weer een extra handeling is voor jou als ondernemer, is het belangrijk om zoveel mogelijk van het proces te automatiseren. Je moet er niet aan denken om jouw assortiment handmatig te beheren en orders handmatig te verwerken. RoQQit heeft jaren ervaring met feedmanagement tools als Channable om rendabel omzet te genereren op marktplaatsen als BOL en Amazon. Meer weten over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op.

RoQQit Online Marketing

RoQQit is een ervaren bedrijf met een bewezen track record op online gebied. We geloven in werken vanuit een sterk fundament en een gestructureerde aanpak. Met eerlijke adviezen en realistische doelstellingen helpen wij jouw onderneming groeien.

Waarom RoQQit

  Meer informatie?

  NEEM CONTACT OP

  MET ROQQIT

  Meest gestelde vragen

  HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

  Met onderstaande vraagstukken kan RoQQit jouw
  onderneming ontzorgen.

  • Verberg

  • Hoe krijg ik meer online zichtbaarheid?

   Dit is een terechte vraag en eentje waar veel ondernemers mee worstelen.

   Hoe je als bedrijf online meer zichtbaar bent, kan zowel makkelijk als moeilijk beantwoord worden. Online zichtbaarheid kun je simpel gezegd onderverdelen in betaalde en gratis zichtbaarheid. Logischerwijs bieden betaalde advertenties, zoals bijvoorbeeld Google Ads, relatief snel resultaat. Je kunt campagnes inrichten en deze op een gewenste resultaat laten draaien, bijvoorbeeld op 10% kosten/ baten als omzet jouw voornaamste doelstelling is. Je kunt als bedrijf echter niet 100% afhankelijk zijn van betaalde advertenties, je moet een gezonde marketingmix hebben. Denk bijvoorbeeld aan direct, organisch en e-mail verkeer. Dit is een complex proces en het kan zomaar een jaar of langer duren voordat je goede resultaten behaalt uit deze verkeersbronnen. Je moet namelijk werken aan een technisch goed werkende site, geoptimaliseerde content, een goede naamsbekendheid en tevreden, loyale klanten. Heb je hulp nodig om jouw bedrijf beter gevonden te laten worden? Neem dan vrijblijvend contact op met RoQQit.

  • Hoe zorg ik dat ik de juiste doelgroep bereik?

   Tegenwoordig kan iedereen een advertentieaccount aanmaken in Google of Facebook en beginnen met advertenties. In deze systemen kun je verschillende targeting mogelijkheden selecteren om jouw doelgroep te bereiken. Maar bereik je hen ook daadwerkelijk? Platformen als Google en Facebook maken over het algemeen gebruik van hun eigen tracking methodes (third party) en recentelijk ligt deze methode onder het vuur. Steeds meer browsers blokkeren tracking scripts en verwijderen cookies al na één dag. Tegenwoordig is doelgroepinformatie dus verre van accuraat. Het is dan ook verstandig om zo snel mogelijk over te stappen van third party naar first party data. Jouw klantdata zegt namelijk veel meer over het gewenste klantprofiel. En deze data kun je zelf verrijken en inzetten als doelgroep op elk gewenst kanaal. Loyale klanten die al jaren klant zijn en maandelijks orders plaatsen met een hoge orderwaarde wil je misschien wel uitsluiten van betaalde advertenties. Twijfelde websitebezoekers wil je misschien een advertenties tonen waarin service en keuzehulp centraal staan. Of misschien wel een unieke kortingscode? Zorg dat jouw business klaar is voor een wereld zonder third party cookies en kom op de juiste manier in contact met je doelgroep. Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met RoQQit.

  • Hoe stel ik geautomatiseerde email campagnes op?

   Email is een perfecte methode om klantenbinding aan te gaan en loyaliteit te vergroten. Veel ondernemers maken gebruik van een ESP zoals Mailchimp, Copernica of Spotler. Met de gratis varianten, zoals van Mailchimp, ben je beperkt tot simpele mails en is het maar de vraag waar jouw data wordt opgeslagen. Met de betaalde ESP’s ben je in staat om geautomatiseerde email campagnes te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende journey: Pieter bezoekt jouw website en krijgt een popup te zien met 15% korting als hij een account aanmaakt. Na registratie krijgt Pieter een mail met daarin een persoonlijke kortingscode. Na drie dagen krijgt Pieter een herinnering dat de kortingscode nog niet verzilverd is en dat doet hij dan ook snel. Tien dagen na aankoop krijgt Pieter een profielverrijkings mail. Als hij wat simpele vragen beantwoord krijgt hij €10 korting op zijn volgende aankoop. Pieter beantwoord dus graag de vragenlijst. Twee weken later krijgt Pieter een gepersonaliseerde mail met daarin producten die aansluiten op zijn vorige aankoop. Hij vindt het fijn om te zien dat alle producten aansluiten op zijn behoefte, dat maakt het een stuk makkelijker om keuzes te maken. Bovenstaande is slechts een simpel voorbeeld, maar geeft wel weer hoe mails automatisch verstuurd kunnen worden. Tegelijkertijd kan deze data ingezet worden als targeting in andere marketing campagnes. Als bijvoorbeeld blijkt dat een klant goed converteert via email dan kan hij/zij uitgesloten worden van paid media. RoQQit beheert en optimaliseert automatisch email campagnes voor uiteenlopende opdrachtgevers. Heb je vragen over het kiezen van de juiste ESP, het creëren van sterke email content of geautomatiseerde email journeys? Neem dan dan vrijblijvend contact met RoQQit.

  • Hoe krijg ik meer rendement uit mijn campagnes?

   Iedere adverteerder wilt natuurlijk een advertentieaccount waarin de kosten maandelijks dalen en de omzet juist toeneemt. Bij RoQQit werken we al sinds 2005 in advertentieaccounts zoals Google Ads en de laatste jaren zien we twee veel voorkomende zaken die het rendement van alle campagnes kunnen bepalen. Accounts die bestaan uit teveel campagnes en onnodig veel keywords en zoekwoordtypen waardoor conversiedata versnipperd raakt. Accounts die volledig meegaan in de automatisch gegenereerde account aanbevelingen, waardoor er onnodig veel budget verspild wordt. Dit is vaak een combinatie van brede keywords en geen uitsluitingen. Bij RoQQit houden we alle ontwikkelingen rondom account rendement in de gaten en houden nauw contact met Google en Facebook. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat we de best mogelijk keuzes maken in jouw account. We staan achter ontwikkelingen rondom automation maar zijn eigenwijs genoeg om soms juist andere keuzes te maken. Ben je benieuwd of er meer rendement valt te behalen uit jouw campagnes? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis account quick scan!

  Reviews

  Wat klanten over ons zeggen