Search
Close this search box.

XXL Nutrition | Verstevigen van marktpositie door outstream video

Versteviging van Nederlandse merkpositie en hogere internationale naamsbekendheid

XXL Nutrition is Nederlands grootste speler op het gebied van kwalitatieve krachtsport supplementen. Om de positie op de Nederlandse markt te verstevigen, en daarnaast de naamsbekendheid in het buitenland te verhogen, is XXL begonnen met outstream video.

Doelstelling

Het verhogen van de naamsbekendheid onder de doelgroep op zowel de Nederlandse als internationale markt. Hierbij werd gekozen voor een geheel nieuwe, innovatieve aanpak.

Oplossing

RoQQit is partner van Vidoomy, Europa’s bekendste tool voor de inzet van outstream video. Allereerst is de doelgroep vastgesteld op basis van demografische factoren en contextual targeting.

Er werd een always on video ontwikkeld die het gehele jaar online stond. Ook werden verschillende thematisch video’s ingezet die inspeelden op bepaalde periodes zoals start van het nieuwe jaar, start zomervakantie en natuurlijk Black Friday.

Bestaande video’s van XXL Nutrition werden ‘enhanced’, oftewel samengevoegd in een uniek template. Ook werden interactieve retargeting video’s ingezet zodat populaire producten werden getoond aan personen die de eerste video volledig hadden bekeken.

Belangrijke Elementen:

  • Inzet van Vidoomy: een technologie bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzetten van video advertenties. Zowel in Nederland als in het buitenland
  • Strategische sessie waarin de doelgroep en targeting werden bepaald.
  • Ontwikkelen van interactieve video’s voor ‘always on’, thematische en remarketing campagnes.

Resultaat

De video campagnes draaien in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Zowel de awareness als de retargeting video werden enorm goed bekeken door de doelgroep, wat dan ook blijkt uit de volgende (gemiddelde) cijfers:

  • viewability: 85%
  • view through rate: 75-85%
  • CTR: 0,7%
 
Na de eerste flight is in Duitsland en Denemarken is een duidelijke uplift te zien in branded verkeer en beginnen sales toe te nemen. Dit onderstreept het belang van een goed doordachte upperfunnel marketing strategie.