Zoeken
Sluit dit zoekvak.

E-commerce strategie

Samen werken aan een duurzame e-commerce strategie? Focus op de basis

Verbetering van de technische infrastructuur

Als website of webshop eigenaar wil je je bezoekers en potentiële klanten een goede ervaring op je site bieden. De site structuur moet logisch zijn en pagina’s moeten snel laden. Als je producten verkoopt, moet ook de checkout een zorgeloze ervaring zijn. Een modern CMS en goed, regelmatig contact met de developer is essentieel om aan dit soort punten te voldoen. RoQQit ontzorgt haar klanten door deze rol op zich te nemen en samen met de developer een heldere roadmap te ontwikkelen.

Prijsbeleid

Wat is jouw prijsstelling ten opzichte van je concurrentie? Prijzen worden vaak bepaald door de inkoopprijs te verrekenen met een gewenste marge. Maar zonder dat je het door hebt, kan het zijn dat jouw prijzen veel hoger liggen dan bij andere verkopers. En dit heeft natuurlijk direct effect op de verkoop. Door gebruik te maken van een price scraping tool krijg je direct inzicht in jouw prijsstelling en kun je de verkoopprijs van producten dynamisch optimaliseren.

Ben je benieuwd of jouw prijzen concurrerend genoeg zijn?

Marges in kaart brengen

De meeste webshop eigenaren adverteren in Google, Microsoft en Meta en sturen hun campagnes aan op ROAS of CPA. Vaak wordt hierbij gekeken naar een gemiddelde marge en deze bepaalt uiteindelijk de campagnedoelstelling.

Maar wat als de marge per categorie of product erg verschilt? Het is dan ook belangrijk om per product de inkoopprijs of marge te weten. Dit kan door een export te maken van het ERP en deze te koppelen aan producten via een tool als Channable. Of deze data dient geïmporteerd te worden in het CMS.

Wil jij ook de resultaten van je webshop verbeteren?

WAT WE HEBBEN GEDAAN

Cases

XXL Nutrition | Verstevigen van marktpositie door outstream video

Gepersonaliseerde advertenties in Meta en Google Gepersonaliseerde content op de website en email

Alarmsysteemexpert | Full funnel uplift

29% hogere orderwaarde d.m.v slimme aanbevelingen op de webshop

XXL Nutrition | Gepersonaliseerde marketing

Gepersonaliseerde advertenties in Meta en Google Gepersonaliseerde content op de website en email

Natural Spices | Magento2

Ontwikkeling van een unieke identiteit gebaseerd op de herkomst van kruiden

Als Sneaker Reiniger wil ik mijn bedrijf naar een volgend level brengen door niet alleen reinigingsdiensten voor sneakers aan te bieden maar dit uit te breiden naar een professionele webshop met reinigingsproducten en sneaker accessoires. Een spannende reis waarin RoQQit me navigeert naar de volgende bestemming. En dat tot mijn volle tevredenheid want de eerste resultaten mogen er zijn!

Zij hebben mijn Google Shopping ingericht en beheren dit. Daarnaast helpen zij mij met hun grondige en gedegen zoekwoordenanalyse. Hierbij is Ruud Sjollema een toffe sparringspartner en neemt hij mij mee in de nieuwste ontwikkelingen.

Ik hoop dat deze fantastische reis nog verder gaat en laat me hierin ook in toekomst graag door RoQQit begeleiden!
Frank Woltjeer
Eigenaar Sneakersreinigen.nl

Dit is wat we doen.

Marketing
Strategie

Het begint met een doel

E-Commerce
Strategie

Meer dan alleen KPI's

Concepts &
Branding

Een onderscheidende positionering

Design &
Development

Pixel perfecte technology