Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Converteren van je doelgroep

Haal het maximale uit je bezoekers

Wil je betere resultaten uit je website bezoekers?

Je hebt een webshop en investeert in diverse online marketingkanalen om relevant verkeer naar je webshop te krijgen. Het liefst wil je natuurlijk dat een groot deel van deze bezoekers een aankoop doet, waardoor de marketinginvestering rendabel is. Maar in de praktijk doet slechts een klein percentage van alle bezoekers een aankoop. Hoe kun je dit proces verbeteren?

Het kan zijn dat bezoekers moeite hebben met het vinden van de juiste producten. Door bijvoorbeeld een complexe navigatiestructuur, een niet goed werkende zoekfunctionaliteit of een slechte rangschikking van producten. Daarnaast mogen er geen onduidelijkheden of verrassingen zijn in de checkout. Bezoekers moeten probleemloos kunnen afrekenen.

RoQQit bekijkt jouw webshop van A tot Z en identificeert knelpunten. Met behulp van A/B testing software gaan we aan de slag om het koopproces te optimaliseren. Ook werken we met personalisatie tools om bezoekers juiste producten te tonen die aansluiten op hun klik- en koopgedrag.

RoQQit helpt je bij online succes. Wat kan je van ons verwachten?

1. Doelstelling en 0-meting vaststellen

Voordat we de strategie kunnen bepalen, moet eerst de doelstelling vastgesteld worden. In deze fase van de customer journey is er al gewerkt aan het verhogen van de naamsbekendheid. Het is nu zaak om deze geïnteresseerde personen te laten converteren. In deze fase analyseren we de verkeersstromen op de website en hoe deze zich gedragen. En is dit voldoende om de business case te behalen?

2. Strategie bepalen

Uit de eerste fase weten we inmiddels of er voldoende verkeer is, en er gewerkt moet worden aan het verhogen van de conversie. Of misschien is er juist te weinig kwalitatief verkeer vanuit organische en betaalde verkeersbronnen. Op basis van de business case die we samen opstellen, bepalen we een ideale marketingmix om de doelstellingen te behalen.

3. Website optimalisatie

Conversieratio is een belangrijke kpi in een e-commerce strategie. Het zegt namelijk in hoeverre bezoekers converteren op de site. Bij het optimaliseren van de website draaien we dit juist om en kijken naar bezoekers die afhaken in het bestelproces. Hoe is de flow op de website, in hoeveel klikken voeg je een product toe aan de winkelwagen, zijn er verrassingen voor de bezoeker in het checkout proces? Zo maar enkele vragen die we voor jou onderzoeken.

4. Website personalisatie

Website personalisatie is een lange tijd alleen beschikbaar geweest voor webshop eigenaren met een groot budget. Tegenwoordig is dit gelukkig anders en kunnen we elk element op de website, van homepage tot en met checkout, personaliseren op basis van het klik- en koopgedrag van bezoekers. Door slim gebruik te maken van personalisatie algoritmes kunnen we relevante producten tonen en daarmee tot maar liefst 30% meer omzet genereren uit bestaande klanten!

5. Testen, Testen

Via A/B testing testen we verschillende hypotheses. Door dit te doen krijgen we inzichten in aanpassingen die werken! 

6. Reporting

Elk moment van de dag wil je natuurlijk weten wat de status is van alle lopende campagnes of het succesmoment al snel gevierd kan worden. Via ons Looker Studio rapport heb je altijd direct toegang tot alle cijfers en deze kun je realtime naar wens aanpassen. Daarnaast komen we elke maand langs om de business case aan te vullen met actuele cijfers om te zien of de doelstellingen zijn behaald. Dit moment pakken we meteen aan om plannen te smeden voor de komende maand!

BLOG & ARTIKELEN

Recente Posts

Silver Pack

$100.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

Gold Pack

$300.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

Platinum Pack

$200.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

Dit is wat we doen.

Marketing
Strategie

Het begint met een doel

E-Commerce
Strategie

Meer dan alleen KPI's

Concepts &
Branding

Een onderscheidende positionering

Design &
Development

Pixel perfecte technology