Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Email marketing

Activeer een krachtige E-mailmarketing strategie met RoQQit

Specialist in Spotler en ActiveCampaign

Concrete resultaten met een solide e-mailmarketing strategie

E-mailmarketing gaat veel verder dan alleen het versturen van een nieuwsbrief. Het is hét perfecte instrument om een langdurige relatie met je klant op te bouwen. Dat begint allereerst laagdrempelig in de vorm van een nieuwsbrief, maar na een aankoop kun je een klant gepersonaliseerde mails sturen. Denk aan producten die aansluiten bij een eerdere aankoop. Of proberen een herhaalaankoop te stimuleren, voordat de klant zich weer gaat oriënteren via betaalde advertenties in zoekmachines.

RoQQit is specialist in emailmarketing en werkt met alle bekende email software. Door slim om te gaan met data en deze strategisch in te zetten, zorgen wij ervoor dat jouw emails maximale impact hebben.

Meer winst halen uit bestaande klanten

1. Doelstelling en 0-meting vaststellen

Voordat we aan de slag kunnen met het bouwen van geautomatiseerde e-mailcampagnes, moeten we eerst weten wat de doelstelling is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de klantdatabase ruimer moet zijn. Of dat deze eerst moet worden opgeschoond. Ook moeten we bepalen wat een gezonde openratio van de mails is om later te bepalen of de campagne succesvol is. Dit soort zaken leggen we in de eerste fase allemaal vast.

2. Kies een E-mailmarketingplatform:

Om mails te versturen heb je een email programma nodig, oftewel een Email Service Provider. Bekende partijen zijn Mailchimp, Active Campaign en Spotler. Bij het maken van een keuze is het belangrijk dat alle data in Europa, en liever Nederland, wordt opgeslagen. Om het maximale uit je email campagnes te halen, is het verstandig om het ESP te koppelen aan je webshop. Zo wordt klantdata continu gesynchroniseerd en werk je altijd met up-to-date data.

3. Ontwikkel een contentstrategie

Een goede email strategie bestaat uit een mix van sterke teksten, afbeeldingen en promoties. Van ad hoc werk wordt niemand blij, en dit heeft ook effect op de kwaliteit, daarom werkt RoQQit met een contentkalender. Hierin werken we maanden vooruit en leggen we wekelijks vast waarover gemaild wordt en wat de benodigdheden zijn.

4. Ontwerpen van e-mails

In de meeste e-mailplatformen kun je via een drag & drop editor emailtemplates maken. Dit levert prima mails op, maar soms loop je hiermee tegen beperkingen aan. RoQQit ontwikkelt dan ook custom email templates voor ieder ESP, waardoor er fantatstische mails verstuurd worden in iedere fase van de oriëntatiefase van de klant.

5. Bouw en segmenteer email lijsten

Als al het voorbereidende werk is gedaan, is het zaak dat de mails bij de juiste persoon aankomen. De database wordt allereerst continu vergroot vanuit een onboarding email campagne. In deze database houden we bij wanneer iemand een product koopt, wat de aankoopfrequentie is en ook wat de gemiddelde orderwaarde is. Op basis van deze informatie kunnen we zeer gepersonaliseerde emails versturen.

6. Lanceer, test & optimaliseer

Op dit punt staat alles in de steigers en kunnen de eerste mails verstuurd worden. Alle klikbare elementen in een mail worden doorgemeten, zodat we zien of deze wel of niet succesvol zijn. Op basis van de openratio weten we of ontvangers de mail interessant vinden. Het aantal klikken naar de site en eventuele conversies bepalen of de emailcampagne voldoet aan de vooraf bepaalde doelstelling. Alle emails worden continu getest, doorgemeten en aangescherpt om het maximale resultaat te behalen.

Silver Pack

$100.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

Gold Pack

$300.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

Platinum Pack

$200.00

Per Month

  • Adipiscing elit sed do.
  • Eusmod tempor incididunt ut.
  • labore et dolore magna.

WAT WE HEBBEN GEDAAN

Cases

XXL Nutrition | Verstevigen van marktpositie door outstream video

Gepersonaliseerde advertenties in Meta en Google Gepersonaliseerde content op de website en email

Alarmsysteemexpert | Full funnel uplift

29% hogere orderwaarde d.m.v slimme aanbevelingen op de webshop

XXL Nutrition | Gepersonaliseerde marketing

Gepersonaliseerde advertenties in Meta en Google Gepersonaliseerde content op de website en email

Natural Spices | Magento2

Ontwikkeling van een unieke identiteit gebaseerd op de herkomst van kruiden

Dit is wat we doen.

Marketing
Strategie

Het begint met een doel

E-Commerce
Strategie

Meer dan alleen KPI's

Concepts &
Branding

Een onderscheidende positionering

Design &
Development

Pixel perfecte technology